به گزارش خبرنگار حماسه سازان گیل ، عظیم احدی فر كارشناس نظارت و پایش مدیركل سازمان حفاظت محیطزیست گیلان در این کارگاه آموزشی با بیان اینکه امروز تخریب محیط زیست به بحران جهانی تبدیل شده که روز به روز به عمق بحران افزوده میشود گفت: حفاظت از محیط زیست به عنوان اثربخش ترین ساز و کار جامعه برای مقابله با بزرگترین چالش قرن یعنی توسعه پایدار شناخته سده است.
وی با اذعان به اینكه از گذشته تا به امروز مشكلات زیادی در زمینه دفن زباله در شمال كشور داریم، گفت: سازمان محیط زیست مجری نیست و بهعنوان ناظر میتواند ورود کند و ما موظف هستیم به مردم و رسانه گزارشگری كنیم.
احدی فر با بیان اینکه امروز تخریب محیط زیست به بحران جهانی تبدیل شده که روز به روز به عمق بحران افزوده میشود گفت: حفاظت از محیط زیست به عنوان اثربخش ترین ساز و کار جامعه برای مقابله با بزرگترین چالش قرن یعنی توسعه پایدار شناخته سده است.
وی افزود: توسعه پایدار یعنی تدبیر در حداکثر بهره برداری از داشته ها بدون اینکه به منابع اولیه ضربه وارد کنیم یعنی بگونه ای رفتار کنیم که منابع برای نسلهای بعدی باقی بماند.
وی با بیان اینکه جمعیت مهندسی بزرگ توسعه است خاطر نشان کرد : تا زمانی که توسعه در همه ابعاد اقتصادی ، اجتماعی ، انسانی و نمادین جامعه صورت نگیرد یا یکی از ارکان توسعه بلنگد در واقع با صراحت می توان گفت که توسعه واقعی در آن جامعه شکل نخواهد گرفت .
كارشناس نظارت و پایش مدیركل سازمان حفاظت محیطزیست گیلان افزود: در این میان رسانه ها نقش بسیار مهمی در جامعه پذیری و درونی کردن منابع تشکیل دهنده سرمایه اجتماعی به خصوص مشارکت ایفا می کند که همین کارکرد رسانه ای می تواند تاثیر بسیار مهمی بر توسعه پایدار ملی داشته باشد.
وی افزود: تجارب جهانی حفاظت از تالاب ها نشان می دهد که می توان از برنامه ریزی و مدیریت مشارکتی در جهت توسعه پایدار تالاب بین المللی انزلی بهره گرفت که در این زمینه دست اندرکاران توسعه پایدار مردم، سمن ها و دولت هستند که باید با هم اندیشی مسالمت آمیز و کارشناسانه از تخریب تالاب ها محافظت کنند.
عظیم احدی فرادامه داد: تجارب جهانی حافظت از تالاب ها نشان می دهد که می توان از برنامه ریزی و مدیریت مشارکتی به عنوان ابزار تحقق اهداف سه گانه (اقتصادی, اجتماعی و اکولوژیکی) توسعه پایدار تالاب ها بهره گرفت ولی متاسفانه تا کنون ابزار یاد شده برای حفاظت تالاب انزلی بکار گرفته نشده است..
وی افزود: «تضاد منافع گروههای مختلف اثر گذار و اثر پذیر تالاب», «مشکلات معیشتی برخی از این گروهها», «بهره برداری مقطعی برخی آنان از تالاب», «مقاومت نظام کنونی مدیریت تالاب در برابر مشارکت», «عدم آشنایی کارشناسان, برنامه ریزان و مدیران تالاب با روش ها و تکنیک های مشارکتی» از مهمترین موانع مشارکت گروههای مختلف اثر گذار و اثر پذیر تالاب انزلی در برنامه ریزی و مدیریت آن به شمار می روند.که به منظور رفع موانع یاد شده طراحی و استقرار سامانه پیشنهادها, تدوین نظام نامه حقوقی عرفی بهره برداران تالاب، اصلاح فرایند برنامه ریزی و مدیریت تالاب, آموزش کارشناسان, برنامه ریزان و مدیران تالاب, تشویق گروههای اثر گذار و اثر پذیر تالاب به ایجاد تشکل و کاهش مشکلات معیشتی بهره برداران تالاب پیشنهاد می گردد.
حفاظت از محیط زیست به عنوان اثربخش ترین ساز و کار جامعه جهت توسعه پایدار شناخته سده است
پرینتمریم رفیعیان- حماسه سازان گیل- کارگاه آموزشی ارتباطات ، آموزش ، مشارکت و آگاهی افزایی با محوریت تالاب بین الملللی انزلی (( CEPA صبح روز بیست و نهم در هتل کادوس رشت برگزار شد.
http://hamasesazanegil.ir/?p=1525
برچسب ها
نوشته های مشابه
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Saturday, 10 May , 2025