مریم رفیعیان- به گزارش حماسه سازان گیل عباس عاشوری ۲۹ مرداد ۱۴۰۲در کارگاه آموزشی ارتباطات، مشارکت و آگاهی افزایی تالاب بینالمللی انزلی که با حضور اصحاب رسانه در هتل کادوس رشت برگزار شد، با اشاره به اهمیت مشارکت فعالان رسانه در حفظ تالابها، تصریح کرد: کارگاه آموزشی ارتباطات، مشارکت و آگاهی افزایی تالاب بینالمللی انزلی ویژه خبرنگاران با هدف تقویت مشارکت رسانهها در زیستبوم تالاب برنامه ریزی شده است زیرا خبرنگاران و اصحاب رسانه پیش قراولان حفاظت از تالابها هستند.
وی با اشاره به اینکه احیای تالابها به عنوان زیستگاههای حیات پرندگان در کنوانسیون رامسر کلید خورد، اظهار کرد: ۱۷۰ کشور عضو کنوانسیون رامسر هستند.
عاشوری با بیان اینکه امروز با افتخار ۱۷۰ کشور عضو کنوانسیون رامسر هستند، افزود: براساس معاهده کنوانسیون رامسر همه باید نقش خود را به خوبی انجام دهند و از تالابها به صورت خردمندانه بهرهبرداری کنند.
وی با اشاره به برنامههای آموزشی و آگاهی افزایی برای گروههای مختلف، یادآور شد: ارتباط، آموزش درست، مشارکت و آگاهی افزایی و تغییر در نگرش و دیدگاهها در خصوص حفاظت از تالاب از برنامههای سیپا است.
وی با اشاره به آغاز فعالیت مجدد مرکز آموزش سلکه، افزود: این مرکز در حال تجهیز شدن است و از مهرماه پنجشنبههای تالابی برای علاقمندان دایر است.
عاشوری از راهاندازی پویش «پنجشنبههای با تالاب» در گیلان خبر داد و گفت: این پویش با هدف آموزش میدانی و شناخت ابعاد مختلف ارزش و جایگاه تالابها در زندگی بشر برنامه ریزی شده و اجرا میشود.
عاشوری با اشاره به تشکیل قرارگاه جهادی احیای تالاب انزلی، اظهار کرد: برای مدیریت صحیح تالاب ها، باید تالاب و حوضه آبخیز آن را با هم دید و قطعا یک سازمان و دستگاه نمی تواند به تنهایی از تالاب حفاظت نماید.
وی با تاکید بر لزوم مشارکت همه دستگاه ها، سازمان ها و ارگان های متولی در حوضه آبخیز برای حفاظت و احیای تالاب انزلی، افزود: مشارکت و دانش بومی ذی نفعان و جوامع بومی تالاب و سمن ها می تواند در حفاظت و احیای تالاب انزلی یاریگر متولیان باشد.
رئیس اداره حفاظت و احیای تالاب های گیلان، تالاب های شمال کشور از جمله انزلی و بوجاق و جوکندان و میانکاله و گمیشان و… را تحت تاثیر دریای خزر دانست و تاکید کرد: سطح تراز آب خزر تعیین کننده عمق آب این تالاب هاست؛ این در حالی است که دستگاه های مسئول با توجه به اعتبارات در حال انجام اقدامات لازم هستند تا آب را در تالاب انزلی نگه دارند.
وی با بیان اینکه دو میلیارد مترمکعب آب وارد تالاب انزلی می شود، گفت: متاسفانه بخش اعظم این آب به سرعت از تالاب خارج و وارد دریای خزر می شود.
برنامه محوری در حفظ و احیای تالابهای استان گیلان ضرورتی ملی و جهانی است
پرینتحماسه سازان گیل- رئیس اداره حفاظت و احیاء تالاب های حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه حفظ و احیای تالابها یک مطالبه جدی ملی و جهانی است، افزود: برنامه محوری در حفظ و احیای تالابهای استان ضرورت دارد، برنامهای که مدون، منسجم و تصمیمساز برای سه تالاب مهم گیلان ( تالاب بوجاق، تالاب امیر کلایه، و انزلی )طراحی شده باشد.
http://hamasesazanegil.ir/?p=1532
برچسب ها
نوشته های مشابه
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Saturday, 10 May , 2025